Full Moon Trail Run


.

Afgelopen vrijdag werd de Full Moon Trail Run georganiseerd. Op twitter had ik de hastek #FMTR al vaker voorbij zien komen en omdat de loop nu in de buurt was besloot ik me aan te melden. Jan Roos van de organisator deze keer en had een mooie route van ruim 11 km uitgezet in Castricum.

De starttijd was om 20:30. Het was nog niet helemaal donker, maar dat zou het snel genoeg worden. Helaas was het erg bewolkt en dus liet de maan zich niet echt zien.

De eerste kilometers liep ik met Ton voorop en hielden we netjes het beoogde tempo van 6 min/km aan. Na 4 km kwamen we bij het strand aan en de hoofdlampjes waren toen al aan. Het strand was pittig zwaar, erg mul zand. Het tempo ging wat omhoog en dat was voor mij, na een week ziek zijn, wat pittig om bij te houden.

 

Na 2 km strand gingen we bij Castricum het strand weer af om onze weg door de donkere paden van het duingebied te vervolgen. Door het wat hoge tempo was ik meer bezig met het bijhouden van de groep en het opletten waar ik liep dan te genieten en vroeg me af of meegaan toch wel de goede keuze was geweest. Een week griep hakt er toch meer in dan je wilt.

Ondanks alles was het wel een ontzettende leuke belevenis en zeker ook voor herhaling vatbaar. Hopelijk de volgende keer wel een volle maan, zodat het niet helemaal donker is.

 

Sportieve groet,

 

Marcel